Lietuvos moterų lobistinės organizacijos atstovės 2015 m. sausio 14 d. susitiko su Lietuvos laisvės sąjungos nariais. Susitikimo metu lygių galimybių ekspertės Jūratė Puidienė (Kauno moters užimtumo informacijos centras), Liudmila Mecajeva  ir Audronė Kisielienė (Socialinių inovacijų fondas) diskutavo apie lyties aspekto integravimo, kaip pagrindinio lyčių lygybės politikos užtikrinimo garanto, svarbą visuomenei visose gyvenimo srityse. Ypatingai didelis dėmesys diskusijų metu buvo skirtas pilietinei politinės partijos programos analizei prieš savivaldos rinkimus, siekiant išsiaiškinti ar lyties aspektas yra pakankamai integruotas į LLS programą.

Džiugu, kad opus lyčių lygybės klausimas parūpo ne tik moterims, bet ir LLS nariams vyrams. Į susitikimą su ekspertėmis atvyko ir Erikas Tamašauskas, šiuo metu aktyviai besirengiantis kandidatuoti į Kauno miesto savivaldybės mero postą. Kaip liberaliosios politinės minties atstovas, E.Tamašauskas aktyviai palaiko lyčių balanso politikoje idėją, siekiant mažinti lyčių nelygybės nulemtą neigiamą poveikį visai šalies ekonomikai.

DSCF0108 DSCF0111

Verta pažymėti, kad mažais žingsneliais yra judama link lyčių lygybės institucinio mechanizmo gerinimo, kadangi 2014 m. spalio 1 d., įsigaliojo Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo pataisos, įpareigojančios savivaldybes, priemones skirtas moterų ir vyrų lygioms galimybėms užtikrinti, įtraukti į strateginius savivaldybių planus ir kitus teisės aktus.