DSCF0889

Alantos technologijos ir verslo mokykloje spalio 20 dieną įvyko susitikimas su Utenos apskrities jaunimu ir buvo diskutuojama apie lyčių lygybę. Šia diskusija siekiama didinti  jaunimo sąmoningumą apie tai, kad  žmogaus lytis negali apibrėžti jo vietos po saule, neturi įtakoti jo karjeros perspektyvų ar kitaip trukdyti jam dalyvauti viešajame gyvenime, labai svarbu yra užmegzti ryšį su jaunimu.

DSCF0882

Į sąmonigumo kampaniją „Lyties perspektyva politikoje, darbo rinkoje ir šeimoje“, vykusią Molėtuose, susirinko jaunimas iš visos Utenos apskrities. Studentai buvo supažindinti su projekto „MILDA: moterų iniciatyva Lietuvoje demokratijai auginti“pagrindine idėja bei veiklomis.

Sąmoningumo kampanijos jaunimui metu, studentams buvo pristatyta vyrų ir moterų padėtis politikoje, lyčių pasiskirstymas tarp aukščiausių ir žemiausių postų, pabrėžiant kodėl yra svarbus ir kam apskritai yra reikalingas lygiavertis atstovavimas politikoje. Taip pat buvo diskutuojama ir apie moterų ir vyrų padėti darbo rinkoje, darbo užmokesčio atotrūkio (angl. gender pay gap) problemą, stiklinių lubų efektą (angl. glass ceiling effect), tiek Lietuvoje, tiek visoje Europos Sąjungoje.

Galiausiausiai buvo aptariamas šeimos institutas, darbų pasidalijimas namuose, lyčių rolės ir jų skirtumai. Dalyviai supažindinti su įstatymais, kurie Lietuvoje užtikrina lyčių lygybę ir institucijas, į kurias reikėtų kreiptis patyrus diskriminaciją dėl lyties.

DSCF0884

Sąmoningumo kampanija neapsiėjo ir be linksmosios dalies: studentai dalyvavo protmūšyje – viktorinoje „Atpažink ir įveik nelygybę“. Nugalėtojai buvo apdovanoti projekto „MILDA“ atributika (ženkliukais, oro gaivikliais). Po viktorinos sekė filmo “Miss Representation peržiūra”. Mokymų pabaigoje visiems studentams buvo įteikti dalyvio pažymėjimai.

DSCF0887 DSCF0885

Projektą „MILDA: moterų iniciatyva Lietuvoje demokratijai auginti“ remia Europos Ekonominės Erdvės finansinis mechanizmas: NVO programa Lietuvai.

EEA+Grants+EPS (1)